keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kääk, vuotoa!

Juuri kun ehdin eilen käydä päivittämässä onnellisen raskaaksitulokertomukseni tänne, seurasi jännittävä ja vähemmän onnellinen vuotokäänne, jota en kyllä olisi yhtään kaivannut odotuskertomukseeni. Aloin nimittäin eilen tiputella hitusen ruskeaa vuotoa. Tai oikeastaan sitä ei voi kutsua edes tiputteluksi, se näytti vain hieman ruskeammalta valkovuodolta, enkä ollut siitä kovin huolissani päivän mittaan. Käytyäni Koiran kanssa lenkillä, tuli kuitenkin isompi ruskea loiskahdus ja kun ihan myöhään illalla kokeilin sisältäni sormella, tuli sieltä pikkuisen ihan punaista verta. Eih!

Tänään aamulla tuntui vuodon määrä lisääntyvän ja värikin tummuvan, joten katsoin aiheelliseksi mennä paniikkiin. Nyt sisuksia kokeilemalla löytyi kuitenkin vain ruskeaa, eikä enää verta. Kerroin tästä A:lle, jonka ensireaktio oli tyynen viilipyttymäinen, mutta hiljalleen alkoi hänkin kallistua huolehtimisen puolelle ja kyseli vain uudestaan samoja kysymyksiä, joihin en tiennyt yksiselitteistä vastausta. "Mitä foorumeilla sanotaan?", A kysyi. No, toisilla on raskauden aikana vuotoa ja toisilla ei. Toisilla tulee jopa verta ihan lorisemalla ja silti syntyy terve vauva. Toisilla pieni tuhruttelu taas merkitsee tuulimunaa, kohdunulkoista raskautta, keskenmenoa joka on aluillaan, tai sitten sen syy ei koskaan selviä. Ainoa mikä on varmaa on se, ettei foorumeita lukemalla paljon viisastu. Eikä taatusti rauhoitu.

Soitin vielä neuvolaankin asiasta. En ollut ehtinyt sinne soittaa vielä raskaudesta ylipäänsä, joten alkuun sain onnittelut. No jee. Mukava täti langan päässä kehotti seurailemaan pari päivää ja jos vuoto hiljalleen loppuisi, saattaisi olla ettei ole mitään hätää. Jos se taas yltyisi ja muuttuisi punaiseksi tai tulisi kipuja, olisi kyseessä keskenmeno. Mieleeni ei oikeastaan tarttunut, pitikö minun jossain tapauksessa soittaa sinne takaisin, niin jännittynyt olin.

Nyt näyttää siltä, että vuodon aamuinen lisääntyminen oli kuitenkin väliaikaista ja päivän mittaan on tullut enää hyvin vähän vaaleanruskeaa tuhrua. Kuitenkaan oloni ei ole ollenkaan varma. Täytyy nimittäin todeta, että oloni on nyt jotenkin... erilainen. Vaikea selittää miten. Kun oloni plussan jälkeen on ollut aivan sellainen kuin olisi menkat tulossa, oloni on nyt... hmm, aivan sellainen kuin olisi menkat joko tulossa tai jo päällä, mutta jotenkin eri lailla. Mahdotonta päätellä tästä mitään varmaa. En todellakaan usko olevani turvassa vielä. Peräänkuulutan edelleen raskausoireita. Jos ne alkaisivat pikkuhiljaa realisoitua, voisin olla turvallisemmin mielin. Sitä odotellessa, sormet ja varpaat ristissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti